3 kijken

Goed genoeg voor op tv?

Festival van de afgewezen film

www.hollanddoc.nl

Niet goed genoeg. Of: we willen ‘m niet. Als je ergens hard aan gewerkt hebt, komt zo’n reactie hard aan. Soms krijg je echter een tweede kans, zoals de filmmakers van wie de afgewezen documentaires tot en met vanavond te zien zijn op het digitale themakanaal HollandDoc. Daar kan je alsnog Utrecht CS van Annette Apon bekijken waarin ze 24 uur de bekende stationshal laat zien. De IDFA onthield ‘m het festivalpubliek, maar of dat terecht was? Dossier Interpol van Schwitters en Van der Sluis gaat over de geschiedenis van Interpol en won een prijs op een Duits documentairefestival. Verschillende omroepen wilden ‘m niet. Oordeel daarom zelf over deze en nog acht andere films. En is het allemaal niks? Via het archief van HollandDoc kun je inmiddels meer dan 700 docu’s bekijken die wel ooit goed genoeg bevonden zijn voor vertoning op tv. (CJ)