Zomers weekend

Nadat de laaghangende bewolking is opgelost, volgt een warm en vrij zonnig weekend. Maar regen- en onweersbuien kunnen in de loop van zondag alweer het land binnendringen.

Vanavond en vannacht blijft het bewolkt en soms motregent het iets. De temperatuur daalt langzaam tot een graad of 15. Er waait een zwakke tot matige westelijke wind, kracht 2 tot 3.

Morgen begint de dag grijs en nevelig, misschien valt er plaatselijk nog even een spat regen. In de middag is het vrijwel overal droog en maken vooral de kustprovincies kans op een beetje zon. Verder blijft het rustig met een zwakke tot matige wind uit het westen of noordwesten. De middagtemperatuur komt op maximaal 21 graden uit, maar daar waar de zon even doorbreekt, kan het 22 à 23 graden worden.

Morgennacht en morgenochtend vroeg ontstaan plaatselijk mist en laaghangende bewolking. In de loop van de ochtend zorgt een naar zuidoost gedraaide wind voor de aanvoer van droge en warme lucht, zodat de zon goed doorbreekt. In de noordelijke provincies blijft het langer bewolkt en breekt de zon pas ’s middags door. De maximumtemperatuur varieert van 23 graden in Friesland tot rond 27 in Limburg en Brabant.

Zondag krijgt de zon eerst veel speelruimte. ’s Middags is er meer bewolking en later komen er enkele regen- en onweersbuien. De temperatuur komt nog iets hoger uit, in het zuiden 30 graden.