Utrecht Uitfeest

Utrecht

Zondag 14 september

09.00 - 00.00 uur, www.uitfeest.nl

Utrecht presenteert haar cultuuragenda met het Utrecht Uitfeest. Het is met 80.000 bezoekers het grootste culturele evenement van Utrecht, met op 125 plaatsen gratis voorproefjes van het komende seizoen. Om 12.00 uur start het Open Huizen Programma, waarbij alle culturele instellingen hun deuren opengooien. Er zijn naast voorstellingen, optredens en films ook veel workshops en proeflessen te volgen. Zo kun je salsa, breakdance, yoga, tango, percussie en schrijven proberen. Verder onder meer op het Domplein: C-mon & Kypski, in de Stadsschouwburg: Thijs Maas en Leine, in Vredenburg: muziekquiz met Leo Blokhuis, en in het Werftheater: Jochen Otten en Op Sterk Water. De dag wordt afgesloten met het Drijf in openluchttheater van het Nederlands Film Festival. Vanaf boot of kade bij de Weerdsluis kun je kijken naar de film Tiramisu van Paula van der Oest. Voorafgaand aan de film is de voorstelling Waterproof Live van Hermine Schneider te zien, die met slagwerk, waterinstrumenten, filmbeelden en zang vloeiend in elkaar over laat gaan.

Met bijdragen van: Elise Fikse