Tom (van Jerry)

Tom (van Jerry) Basel. Bugs Bunny, Donald Duck en Tom & Jerry; de anatomie van een aantal beroemde tekenfilmfiguren is te bewonderen in het Natuurhistorisch Museum van Basel in Duitsland. De Zuid-Koreaanse kunstenaar Hyungkoo Lee bouwde de skeletten op van botten tot schedel. Hij maakte ze van kunsthars en aluminium. Ook gaf hij ze Latijnse soortnamen, zoals Canis Latrans Animatus (Road Runner) en Aanas Animatus (Donald Duck). De expositie in Basel loopt tot 31 augustus: www.nmb.bs.ch Bekijk de website van kunstenaar Hyunkoo Lee op www.hyungkoolee.net Foto Reuters/Stefan Wermuth A visitor looks at a mock skeleton of the cartoon character Tom of 'Tom and Jerry' by South Korea's artist Hyungkoo Lee during a special exhibition 'Animatus' at Natural History Museum Basel August 26, 2008. REUTERS/Stefan Wermuth (SWITZERLAND) REUTERS

Bugs Bunny, Donald Duck en Tom & Jerry; de anatomie van een aantal beroemde tekenfilmfiguren is te bewonderen in het Natuurhistorisch Museum van Basel in Duitsland.

De Zuid-Koreaanse kunstenaar Hyungkoo Lee bouwde de skeletten op van botten tot schedel. Hij maakte ze van kunsthars en aluminium. Ook gaf hij ze Latijnse soortnamen, zoals Canis Latrans Animatus (Road Runner) en Aanas Animatus (Donald Duck).

De expositie in Basel loopt tot 31 augustus: www.nmb.bs.ch

Bekijk de website van kunstenaar Hyunkoo Lee op www.hyungkoolee.net

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Basel

In het bijschrift Tom (van Jerry) op de pagina In Beeld (donderdag 28 augustus, pagina 16 en 17) wordt gesproken over het ‘Natuurhistorisch Museum van Basel in Duitsland’. Dit is onjuist, Basel ligt in Zwitserland.