R’uitmarkt

Rotterdam

Zondag 7 september

13.00 - 19.00 uur, www.ruitmarkt.nl

De R’uitmarkt ‘08 gaat voor een ultiem festivalgevoel. ‘Zittend op het gras, met drankje in de hand genieten van gratis live muziek, cabaret en theater: is er een betere manier om het culturele seizoen te openen?’, aldus de site. Met een 900 vierkante meter groot Flying Grass Carpet vlak voor het hoofdpodium, kan dit. Het ‘instant park’ is een kunstproject van HUNK-design en IDEddy. Op het Schouwburgplein zijn zes podia, waarvan vier in de Schouwburg. Om 13.00 uur treedt op het hoofdpodium Racoon op met Stevie Ann, die aansluitend ook in haar eentje speelt. In de Grote Zaal in de Schouwburg zie je iNtrmzzo, dat de vloer aanveegt met acappella muziek, met bekende liedjes en filmmuziekthema’s, maar ook dans en Pater Moeskroen. De Kleine Zaal heeft ‘Medea’ van Bonheur, muziek van Beatrice van der Poel en Renee van Bavel. In de hal wordt de digitale culturele kaart van Stichting NRC gepresenteerd, een nieuw instrument om culturele initiatieven in de wijken zichtbaar te maken en om netwerken in de culturele sector te verstevigen en te verbeteren. Op het Cabaretpodium vind je Klaas van der Eerden, Arie Vuyk, Daniël van Veen en Johan Goossens. De R’uitmarkt wordt afgesloten met een optreden van Moke op het hoofdpodium.