Radio Voorkeur

Desmet live. Filosoof, verpleeghuisarts en schrijver Bert Keizer vertaalde 315 brieven van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson en bundelde die in zijn boek Welk een waagstuk is een brief. Dickinson (1830-1886) is een van Amerika’s grootste dichters. Regisseur en componist Jacq Palinckx geeft een voorproefje van Mrs Brown, een toneelstuk van theatergezelschap Drieons uit Tilburg over de Engelse huisvrouw die werken doorkreeg van overleden componisten zoals Liszt, Bach, Brahms, Chopin, Debussy en Beethoven. Heleen Dupuis en Désanne van Brederode voeren een dialoog over het bestaan van een vrouwelijke filosofie. Radio 5, 18.05-20.02u.

Napels. Het curriculum illusione, de gedroomde toekomst van Michiel van Erp, toneelregisseur en documentairemaker. Radio 5, 20.02-21.00u.

De Avonden. Gesprek met neerlandicus Merijn de Boer over de literaire kritiek vroeger en nu, naar aanleiding van opnamen van de legendarische boekbespreker en radioman P.H. Ritter jr. (1882-1962). Celliste Sanne Bijker recenseert de Canción al arbol del olvido van de Argentijnse componist Alberto Ginastera. Radio 6, 20.05-22.00u.