Overige films

Rising Sun (Philip Kaufman, 1993, VS). Regisseur van The Unbearable Lightness of Being verfilmde bestseller van Michael (Jurassic Park) Crichton tot conventionele samenzweringsthriller tegen decor van Japans-Amerikaanse spanningen in het bedrijfsleven. Inspecteur Sean Connery geeft, tijdens onderzoek naar moord, collega Wesley Snipes college over Japanse zeden en gewoonten. RTL7, 20.30-22.25u.

The Love Letter (Peter Chan, 1999, VS). Simpele romantische komedie rond ongeadresseerde liefdesbrief in kustplaatsje. Met Kate Capshaw als alleenstaande moeder annex boekenverkoopster. RTL8, 20.30-22.10u.

Mean Girls (Mark Waters, 2004, VS). High School-film onderscheidt zich van genregenoten door een verfrissend cynische ondertoon. Alle pubers zijn zelfzuchtige krengen. Met tienerster Lindsay Lohan als het junglemeisje Cady. Net5, 20.30-22.25u.

Cypher (Vincenzo Natali, 2002, VS). Verdienstelijke paranoiathriller over bedrijfsspionage. Met Jeremy Northam als programmeur die mogelijk is gehersenspoeld en Lucy Liu als femme fatale. RTL7, 22.25-0.50u.

Don’t Say a Word (Gary Fleder, 2001, VS). Psychiater Michael Douglas dient, om zijn door Sean Bean ontvoerde dochter te redden, geheim te ontfutselen aan apathische patiënte in routinethriller. BBC1, 23.35-1.25u.

Knetter (Martin Koolhoven, 2005, Nederland/België). Jeugdfilm naar Scandinavisch model: droevig, grappig en leerzaam, maar niet kolderiek, sentimenteel of belerend. Negenjarig, hartveroverend meisje moet het zien te rooien met manisch-depressieve moeder Carice van Houten. Een olifant biedt uitkomst. Morgen, Ketnet, 13.30-14.45u.