Lager vertrouwen consument treft winkels Macintosh

Amsterdam, 28 aug. Detailhandelsonderneming Macintosh Retail Group lijdt onder het gedaalde consumentenvertrouwen en de daarmee gepaard gaande afnemende koopbereidheid. Dat vertaalde zich in het eerste half jaar in winstcijfers die slechter zijn dan een jaar geleden. De onderneming rekent voor heel 2008 op een lager bedrijfsresultaat en een ”beduidend” lagere nettowinst. Het concern, dat actief is op de markten voor woningdecoratie, schoenen en telecom, rapporteerde vandaag een nettowinst van 5,2 miljoen euro tegen 17 miljoen euro een jaar geleden. De omzet van Macintosh, dat winkelformules voert als Kwantum, Scapino, Belcompany en Halfords, steeg met 112,4 miljoen euro naar 562,3 miljoen euro. De onderneming schrijft de omzetstijging toe aan de overname van de Belgische schoenenketen Brantano.