Huiszoekingen bij verdachten `kaping` Transavia-vliegtuig

rotterdam. In de huizen van een 31-jarige man en een 28-jarige vrouw in Dordrecht is in de nacht van dinsdag op woensdag huiszoeking verricht. Het tweetal werd dinsdagavond gearresteerd wegens ”een reële dreiging op een mogelijke kaping of gijzeling” van een Transavia-vliegtuig, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Bij de huiszoeking is ”een aantal spullen” in beslag genomen. De twee blijven voorlopig in hechtenis. In het vliegtuig, dat op het punt stond naar Turkije te vertrekken, zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. Een derde verdachte werd dinsdagavond vrijgelaten. Hij bleek niets met de zaak te maken te hebben, aldus het OM. Het vliegtuig bleef dinsdag bijna zes uur aan de grond nadat eerder op de dag bij het alarmnummer 112 een dreigende melding was binnengekomen. Het merendeel van de gestrande reizigers is dezelfde avond rond half twaalf alsnog naar Turkije gevlogen.