Haags uitfestival

Den HaagZondag 7 september

www.haagsuitfestival.nl

Naast Amsterdam wordt het begin van het nieuwe culturele seizoen ook in andere steden ingeluid. Over het algemeen in het eerste of het tweede weekend van september. In Den Haag bijvoorbeeld staan zondag 7 september drie podia op het Lange Voorhout met meer en minder bekende namen. Om 13.00 uur begint op Podium 1 ‘Dock of the Bay (sweet soul music)’, een eerbetoon aan Otis Reding vol populaire soulnummers uit de jaren 60 en 70 van artiesten als Sam Cooke en Aretha Franklin. Om 18.10 uur op hetzelfde podium: ‘Di-rect doet Tommy’, door de Haagse band Di-rec, naar het legendarisch concert van The Who. Jos Thie regisseert het concert over het verhaal van de doofstomme en blinde Tommy. Verder is er in Den Haag veel cabaret (waaronder Boom Chicago en Het Groot Niet Te Vermijden), dans en toneel. Theater Diligentia heeft een volledig cabaretprogramma, met onder anderen Kasper van Kooten, Brokstukken en Ellen Dikker. Het Lucent Danstheater ontvangt grote namen als Introdans, Scapino Ballet, Het Nationale Ballet, Nederlands Danstheater en Dance Works Rotterdam & Conny Janssen Danst. Op het Lange Voorhout staat een mobiele bioscoop, waar ‘Wordt Verwacht’ draait, een doorlopend programma met previews van het komende seizoen.