Haags uitfestival

Het wegdek was tijdens het Utrechts Uitfeest 2007 met plakband en vloerbedekking omgetoverd tot een reusachtige geruite theedoek, tevens podium waarop gezelschappen zich presenteerden. Foto Rob Huibers/HH Nederland, Utrecht, 09-09-2007. Ter gelegenheid van het Utrechts Uitfeest, de opening van het culturele seizoen, was het wegdek van de Korte Minrebroederstraat, het plein voor het Utrechtse stadhuis, met roze plakband en vloerbedekking omgetoverd tot een reusachtige geruite theedoek, waarop theatergroepen in de stad zich aan het publiek presenteerden. Foto: Rob Huibers. Niet voor De Telegraaf. (De naamsvermelding Rob Huibers/Hollandse Hoogte of Rob Huibers/HH is verplicht bij publicatie). Hollandse Hoogte

Den HaagZondag 7 september

www.haagsuitfestival.nl

Naast Amsterdam wordt het begin van het nieuwe culturele seizoen ook in andere steden ingeluid. Over het algemeen in het eerste of het tweede weekend van september. In Den Haag bijvoorbeeld staan zondag 7 september drie podia op het Lange Voorhout met meer en minder bekende namen. Om 13.00 uur begint op Podium 1 ‘Dock of the Bay (sweet soul music)’, een eerbetoon aan Otis Reding vol populaire soulnummers uit de jaren 60 en 70 van artiesten als Sam Cooke en Aretha Franklin. Om 18.10 uur op hetzelfde podium: ‘Di-rect doet Tommy’, door de Haagse band Di-rec, naar het legendarisch concert van The Who. Jos Thie regisseert het concert over het verhaal van de doofstomme en blinde Tommy. Verder is er in Den Haag veel cabaret (waaronder Boom Chicago en Het Groot Niet Te Vermijden), dans en toneel. Theater Diligentia heeft een volledig cabaretprogramma, met onder anderen Kasper van Kooten, Brokstukken en Ellen Dikker. Het Lucent Danstheater ontvangt grote namen als Introdans, Scapino Ballet, Het Nationale Ballet, Nederlands Danstheater en Dance Works Rotterdam & Conny Janssen Danst. Op het Lange Voorhout staat een mobiele bioscoop, waar ‘Wordt Verwacht’ draait, een doorlopend programma met previews van het komende seizoen.