Film van de dag

The Godfather, part III. Verdeeld ontvangen vervolg biedt op zijn minst een majestueus déjà vu-gevoel. Warrig scenario, waarin het Vaticaan als geldwitwasserij figureert, laat Michael Corleone (Al Pacino) een poging ondernemen het familiebedrijf te legaliseren, ondanks de psychopathisch gewelddadige bastaardneef Vincent (Andy Garcia). Coppola legde in een interview uit wat zijn drijfveren waren om 16 jaar later nog een vervolg te maken: „En ik begon de gedachten te overwegen die een man van mijn leeftijd heeft: God, ik heb fouten gemaakt, zullen mijn kinderen van me houden, wat laat ik achter? En ik begreep dat ik Michael als zo’n man zou kunnen benaderen. Dat hij ouder kon zijn, een soort King Lear.” Coppola’s dochter en latere regisseuse Sofia speelt een volgens vrijwel iedereen rampzalige bijrol.(Francis Ford Coppola, 1990, VS), Veronica, 22.00-1.00u.

André Waardenburg