IFA 2008: Cowon S9 mediaspeler met tv

De eerste nieuwtjes druppelen binnen van Europa’s grootste gadgetbeurs, de IFA. De persconferenties in Berlijn worden gedomineerd door nieuwe platte tv-schermen van Sharp, Philips, JVC, LG, Sony enSamsung. Daarover later meer. Eerst aandacht voor een kleiner scherm: de Cowon S9 met ook een ingebouwde tv-tuner heeft. Die werkt helaas alleen met T-DMB netwerken (nog niet

cowon.jpgDe eerste nieuwtjes druppelen binnen van Europa’s grootste gadgetbeurs, de IFA. De persconferenties in Berlijn worden gedomineerd door nieuwe platte tv-schermen van Sharp, Philips, JVC, LG, Sony enSamsung. Daarover later meer.
Eerst aandacht voor een kleiner scherm: de Cowon S9 met ook een ingebouwde tv-tuner heeft. Die werkt helaas alleen met T-DMB netwerken (nog niet in Nederland), maar biedt wel 32 GB opslagruimte, een 3,3 inch scherm (480 x 272 pixels) en een 500 MHz processor die elk denkbaar mediaformaat afspeelt, ook xvid tot ogg, om maar eens wat te noemen.

De vormgeving - curved -  mag er zijn. En ook de batterijduur: 40 uur audio beluisteren moet volgens Cowon mogelijk zijn.
Mocht je van plan zijn de IFA te bezoeken, houd er dan rekening mee dat ook fabrikanten als Siemens en Miele er hun wasmachines, magnetrons en espressomachines demonstreren. Witgoed als gadget: volgens IFA is het dé nieuwe trend.

    • Marc Hijink