In beeld

Conventie Democraten dag 3

Barack Obama is op de partijconventie in Denver unaniem gekozen als de kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Op instigatie van Hillary Clinton, Obama’s rivaal in de voorverkiezingen, werd de hoofdelijke stemming op de conventievloer opgeschort.
AP
Vakbondsman Samuel Lathem uit Delaware luistert naar de nominatie van Obama als presidentskandidaat.
AFP
Democraat Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, vraagt om de nominatie van Joe Biden als vicepresidentskandidaat.
AP
Senator Ken Salazar nomineert Barack Obama.
Reuters
Senator Evan Bayh (Indiana) spreekt tijdens de conventie in Denver.
AP
Op de conventie treden artiesten op als zangeres Melissa Etheridge.
Reuters
Acteurs als Ben Affleck en Jennifer Garner zijn ook aanwezig.
AP
Gedelegeerden met borden met de tekst 'McCain, meer van hetzelfde'. John McCain wordt waarschijnlijk de Republikeinse presidentskandidaat.
AP
Oud-minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright houdt een toespraak.
AP
Gedelegeerden geven elkaar een <i>fist bump</i>, een verwijzing naar de groet die Barack en Michelle Obama hebben gebruikt.
AFP
Oud-president Bill Clinton sprak op de conventie zijn eerste volmondige steunbetuiging aan Obama uit.
AP
„Ik zeg jullie: Barack Obama is klaar om Amerika te leiden en het Amerikaanse leiderschap in de wereld te herstellen", aldus Clinton.
Reuters
,,Barack Obama is klaar om de grondwet van de Verenigde Staten te behouden, te beschermen en te verdedigen. Barack Obama is klaar om president van de Verenigde Staten te zijn.”
Reuters
Clinton bracht in herinnering dat in 1992, toen hij zelf voor het presidentschap campagne voerde ook het verwijt kreeg nog niet klaar te zijn voor het hoogste ambt, net zoals Obama nu.
Reuters
Acteur Chevy Chase applaudiseert tijdens de toespraak van Bill Clinton.
AFP
Senator Hillary Clinton (rechts) met haar dochter Chelsea zwaaien met Amerikaanse vlaggen tijdens de toespraak van Bill.
AFP
Ook John Kerry, de verliezend Democratische presidentskandidaat van 2004, hield een toespraak, die door veel waarnemers en journalisten de beste van de avond werd genoemd.
AFP
De Democratische vicepresidentskandidaat senator Joe Biden met zijn moeder op het podium.
AP
In zijn toespraak haalde ‘<i>running mate</i>’ Joe Biden uit naar de Republikeinse tegenstander John McCain.
AFP
Barack Obama sprak zelf eveneens het publiek toe.
AP
Obama met zijn <i>running mate</i> Biden.
AP
Leden van de band Rage Against the Machine tijdens een protestmars door de stad Denver, Colorado, waar de conventie wordt gehouden.
Reuters