Abortuswet niet verworpen

Abortuswet niet verworpen mexico-stad. Met witte kruisjes demonstreren tegenstanders van abortus in Mexico-Stad tegen de in april vorig jaar aangenomen abortuswet. De conservatieve Mexicaanse regering probeerde deze week tevergeefs de wet, die abortus tot twaalf weken legaliseert en alleen geldt in de hoofdstad, aan te vechten bij het hooggerechtshof. Meer dan twaalfduizend vrouwen ondergingen sinds vorig jaar - legaal - een abortus. Foto AP Police officers stand next to crosses displayed at the Zocalo main square in Mexico City during a protest against the law that legalizes abortion in the country's capital, Wednesday, Aug. 27, 2008. Mexico's Supreme Court indicated Wednesday it will uphold a Mexico City law allowing abortion that has divided the country. (AP Photo/Alexandre Meneghini) Associated Press