4 dans

Guy & Roni. Foto K. Zwaneveld 28-04-2008. Groningen. Nederland. Portret van dans en Choreografen-duo van Club Guy (Weizman) & Roni ( Haver). Foto : Karel Zwaneveld Zwaneveld, Karel

Er lijkt een voorzichtige Hollandse danswederopstanding op handen. Het nieuwe Fonds voor de Podiumkunsten subsidieert fysiek denkende makers als Guy & Roni die met regisseur Ko van den Bosch de voorstelling Een Hardhandige Musical maken (9 april t/m 2 mei, Machinefabriek Groningen). Maar ook een gezelschap als het Scapino Ballet nodigt een oude rebelse denker als Hans Tuerlings uit: zijn Tous les jours, à tous points de vue, on va de mieux en mieux gaat op tournee (8 t/m 28 januari). Treurig: de op een na laatste reguliere voorstelling komend jaar van Jiri Kylián voor het NDT II (programma Said and Done, 13 nov t/m 12 dec).