Utrecht-fans boos, duel vervroegd

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht heeft de competitiewedstrijd FC Utrecht-PSV van komende zaterdag vervroegd van 20.45 uur naar 14.30 uur. Wolfsen besloot hiertoe na overleg met het Openbaar Ministerie en de politie.

De gemeente had informatie uit verschillende bronnen gekregen waaruit blijkt dat supporters van FC Utrecht zich voor de wedstrijd in de binnenstad wilden verzamelen. De fans zijn boos over de gang van zaken rond het supportershome van de club in stadion Galgenwaard.

De leden van de supportersvereniging van FC Utrecht dreigden zonder onderkomen te geraken omdat de exploitant van het ‘home’ de samenwerking opzegde. Dat was voor de vereniging het sein om juridische stappen aan te kondigen. Om die kracht bij te zetten, wilden de supporters zich in het centrum van Utrecht verzamelen. De voetbalclub heeft intussen de intentie uitgesproken om de exploitatie van het supportershome over te nemen.

Jan Reker, algemeen directeur van PSV, is niet blij met de beslissing om het duel FC Utrecht-PSV te vervroegen. „Hier moeten we met alle clubs en de KNVB over praten”, stelt Reker op PSV TV. „Er zijn genoeg mensen die overdag moeten werken en nu niet kunnen gaan kijken. Ik begreep dat er een probleem was tussen de supportersclub en het supportershome, maar dat dat nu al opgelost is. Ik vind het jammer, want het gaat om de opening van onze competitie.”