Toch drank in Kairo`s Grand Hyatt-hotel

Kairo. Onder druk van de Amerikaanse Hyatt-hotelketen en de Egyptische autoriteiten maken alcoholische dranken een come-back in het Grand Hyatt in Kairo, zij het alleen in het draaiende restaurant op de hoogste verdieping en via roomservice. Dit is het compromis dat is gesloten tussen de Hyatt-keten, die het hotel beheert, en de Saoedische eigenaar, Abdel Aziz Ibrahim, zo heeft de woordvoerster van het hotel bekendgemaakt. De elf andere restaurants, de terrassen, cafés en de minibars in de kamers blijven alcoholvrij. Ibrahim liet begin mei zonder vooraf te overlegggen 2.500 flessen uit de bars en restaurants leeggooien omdat de islam consumptie van alcohol verbiedt. De Egyptische autoriteiten dreigden daarop het 716 kamers tellende vijfsterrenhotel tot twee sterren te degraderen.