Slapen in een hennepfabriek

Slapen in een hennepfabriek MADE. De politie heeft gisteren in een kassencomplex in Made, Noord-Brabant, een grote hennepplantage gevonden. In de kassen staan in totaal 65.000 planten met een straatwaarde van ongeveer zes miljoen euro. Een politiewoordvoerder spreekt van een ‘hennepfabriek’. De 36-jarige eigenaar van het complex en twee werknemers van 31 en 36 jaar uit Litouwen zijn gearresteerd. Op de foto staat de slaapplaats van de werknemers, tussen de vier kassen met planten, compleet met kookplaatje en wokpan (links). De dikke slangen zitten vast aan koolstoffilters om de penetrante geur van de nederwiet te verdrijven. De blauwe tonnen bevatten vermoedelijk oorspronkelijk voedingsupplementen voor de planten. De plantage was opgezet achter een paprikakwekerij en werd gevonden na een anonieme tip. De ontmanteling van de hennepfabriek gaat nog zeker enige tijd duren, volgens de politie. Foto WFA/Erald van der Aa WFA33T:MEGA HENNEPKWEKERIJ ONDEKT:MADE;26AUG2008- De politie heeft in een kassencomplex in Made (NB) een grote hennepplantage gevonden. De oogst van de 65.000 planten zou zeker 6 miljoen euro opbrengen. De eigenaar van de kassen en twee van zijn medewerkers zijn gearresteerd. Er waren vier gigantische ruimtes gevuld met volwassen planten. Op de foto de slaapplaats tussen de koolstoffilters. WFA/evda/str. Erald van der Aa WFA WFA

De politie heeft gisteren in een kassencomplex in Made, Noord-Brabant, een grote hennepplantage gevonden. In de kassen staan in totaal 65.000 planten met een straatwaarde van ongeveer zes miljoen euro. Een politiewoordvoerder spreekt van een ‘hennepfabriek’.

De 36-jarige eigenaar van het complex en twee werknemers van 31 en 36 jaar uit Litouwen zijn gearresteerd. Op de foto staat de slaapplaats van de werknemers, tussen de vier kassen met planten, compleet met kookplaatje en wokpan (links).

De dikke slangen zitten vast aan koolstoffilters om de penetrante geur van de nederwiet te verdrijven. De blauwe tonnen bevatten vermoedelijk oorspronkelijk voedingsupplementen voor de planten.

De plantage was opgezet achter een paprikakwekerij en werd gevonden na een anonieme tip. De ontmanteling van de hennepfabriek gaat nog zeker enige tijd duren, volgens de politie.