Schedel Hirst naar Rijks

Het kunstwerk For the Love of God van de Britse kunstenaar Damien Hirst komt naar Nederland. Het Rijksmuseum zal de met diamanten ingelegde schedel vanaf de Amsterdamse Museumnacht op 1 november zes weken tentoonstellen. Daarna gaat de sculptuur op een internationale tournee.

For the Love of God is een platina afgietsel van een mensenschedel, die bezet is met 8.601 diamanten en is vorig jaar juni voor het eerst getoond. Het werd toen verkocht voor 63 miljoen euro aan een groep investeerders, onder wie Hirst. De productiekosten waren 17 miljoen euro.

Het Rijks wil de schedel exposeren in een verduisterde zaal te midden van meesterwerken uit de Gouden Eeuw. Hirst zal die schilderijen zelf selecteren en heeft al aangegeven voorkeur te hebben voor werken van Jan Steen, Paulus Potter en Abraham Mignon.