Ryanair boycot sites

Prijsvechter Ryanair verdenkt prijsvergelijkingswebsites ervan te hoge prijzen te hebben gerekend voor tickets. Ryanair zegt dat het gisteren bewijs hiervoor heeft geleverd aan de Europese Commissie.

Volgens Ryanair gaat het om vier websites, Bravofly.com, Edreams.com, Volgratis.com en Wegelo.com. Deze websites zouden goedkope Ryanair-tickets voor hogere prijzen hebben verkocht. De internetreisbureaus zouden de tickets voor 200 tot 300 procent meer hebben verkocht dan de werkelijke prijs op de site van Ryanair. Wegelo.com is eigendom van PR Aviation, een reisbureau met hoofdkantoor in Soest.

Begin deze maand annuleerde Ryanair 500 reserveringen van dit soort reserveringsites. Volgens de Ierse luchtvaartmaatschappij zijn reserveringen via zo’n site in strijd met de algemene voorwaarden van Ryanair. Berichten dat passagiers boos waren dat ze hun vakantievlucht hadden gemist resulteerde in vragen van de Europese Commissie aan Ryanair.

„Nu vragen wij de Europese Commissie om actie te ondernemen tegen deze illegale websites”, zei bestuursvoorzitter O’Leary van Ryanair gisteren. (AP, ANP)