Roman Verhulst gratis bij Humo

Het Vlaamse tijdschrift Humo gaat de nieuwe roman van Dimitri Verhulst volgende maand gratis verspreiden. Godverdomse dagen op een godverdomse bol zoals het boek gaat heten, wordt geseald bij alle Belgische exemplaren van het nummer van 23 september. De oplage wordt 320.000 stuks, zo’n 40 duizend meer dan de gebruikelijke oplage. De ongeveer 3.000 Nederlandse lezers van Humo krijgen geen gratis boek, „deels om financiële redenen”, aldus een woordvoerder. Verhulst brak twee jaar geleden door met de roman De helaasheid der dingen, die werd genomineerd voor de AKO-prijs. Hij is een van de populairste auteurs van Vlaanderen. Zijn nieuwe roman zal een week later te koop zijn voor 18,95 euro. Humo kost in Vlaanderen 2,20 euro. Hoofdredacteur Erna Staal van uitgeverij Contact is niet bang dat de markt verzadigd zal raken door de Humo-exemplaren. „Er komen alleen maar lezers bij.” (NRC)