Rechters dreigen met rechtszaak na protest pensioenregeling

Amsterdam. Een aantal rechters stapt naar de rechter als de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken hun pensioenregeling niet aanpassen. De magistraten stellen dat als de regeling niet wordt verbeterd, doorwerken na hun 65ste hen meer dan 10 procent van hun pensioen kan kosten. Dat zei de advocaat die een groep van veertig rechters vertegenwoordigt, gisteren naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant. In totaal gaat het volgens hem om naar schatting vijfhonderd rechters die, geboren tussen 1942 en 1950, met de regeling te maken hebben of binnenkort krijgen. Voor ambtenaren geldt dat zij de door hen betaalde VUT-premie terugkrijgen als zij doorwerken tot hun 65ste jaar en dus geen gebruik maken van het vervroegde pensioen. Die regeling was bedoeld om hen te stimuleren langer door te werken.