Radio Voorkeur

Kunststof. Gast is schrijver Marc de Hond. Hij was deejay bij 3FM, keepte in het eerste elftal van zijn voetbalclub, was op papier een van de jongste internetmiljonairs en toen werd een tumor in zijn ruggenmerg geconstateerd. Na de operatie ging het mis en belandde Marc de Hond in een rolstoel. Hij vocht terug en schreef zijn strijd op in Kracht. Ned.1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Gesprek met Willem Jardin, auteur van de debuutroman Monografie van de mond. Jardin is historicus en docent in de kunsten. Maartje van de Wetering, studente aan de Kleinkunstacademie, vertelt over Live, een videoballet uit 1979 van choreograaf Hans van Manen. Abdelkader Benali leest zijn verhaal Het fotoalbum van mijn vader voor, geschreven in opdracht van het Vlaams-Nederlands Huis de Buren. Documentairefotograaf Ad van Denderen over zijn nieuwe project So Blue, So Blue, met daarin een eigenzinnig beeld van de regio rond de Middellandse Zee. Ned. Radio 6, 20.02-22.00u.

Zomeravondconcert. Strijkkwartetten van onder meer Haydn, Schubert, Brahms. Rechtstreeks vanuit de Kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist. Radio 4, 20.02-23.02u.