Overige films

The Merchant of Venice (Michael Radford, 2004, VS). Stuk van Shakespeare is wegens de vermeend antisemitische inhoud na de Tweede Wereldoorlog niet vaak verfilmd. Radford durfde het aan en brengt met acteurs als Al Pacino (Shylock), Jeremy Irons (Antonio) en Joseph Fiennes (Bassanio) het Venetië van de zestiende eeuw op het witte doek om het oude verhaal te vertellen: klucht zowel als tragedie. Om te kunnen trouwen met de mooie Portia heeft Bassanio geld nodig dat hij leent van zijn oude vriend Antonio, die het weer leent bij de door hem verafschuwde jood Shylock. Canvas, 20.45-22.50u.

Amy’s Orgasm (Julie Davis, 2001, VS). Romantische komedie grossiert in platitudes. Schrijfster van een zelfhulpbestseller (gespeeld door scenarist-regisseur Davis) kan zelf niet zo goed overweg met mannen en begint iets met een man waar de misogynie van af druipt. RTL5, 23.05-0.50u.