Op de valreep nog wat zomer

In Nederland hebben we, afgezien van misschien aan zee waar het iets steviger waait, met rustige omstandigheden te maken. Maar het weerbeeld gaat dit weekeinde veranderen. Op de valreep laat de zomer zich dan nog even kort zien.

Tot vrijdag verandert er maar weinig. De bewolking overheerst, soms valt er een drup motregen.

Een paar opklaringen geven vanavond hier en daar de zon even de ruimte. Vannacht is het overal bewolkt met minimumwaarden op de thermometers van 14 tot 17 graden.

Morgen drijft in de loop van de late ochtend en de middag vanuit het noordwesten een zone binnen met dunnere bewolking, met op veel plaatsen wat gaten voor zon. Verder is het vrij somber met soms wat motregen. Bij een zwakke tot matige wind komt de temperatuur uit op 20 tot 22 graden.

Vrijdag lijkt eenzelfde dag te worden. Maar laat in de middag en in de avond begint het vanaf de Noordzee op te klaren. In het weekeinde zet deze trend zich door. Op sommige plekken begint de zaterdag nog grijs, maar later op de dag zijn er overal flinke zonnige perioden. Op sommige plekken wordt de zomerse grens van 25 graden overschreden.

Zondagmiddag komt een onweersstoring vanuit het zuidwesten dichterbij.