Koningin ontvangt medaillewinnaars

Koningin ontvangt medaillewinnaars DEN HAAG, 27 aug. De Nederlandse olympische kampioenen zijn vandaag in Den Haag koninklijk onderscheiden. Staatssecretaris van Sport, Jet Bussemaker, benoemde de gouden sporters tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Overigens kregen niet alle gouden medaillewinnaars een lintje. Anky van Grunsven was al onderscheiden in 2000 na haar olympische titel van Sydney en kon daarom niet nog een keer worden benoemd. Ook kregen alleen Minke Booij, de aanvoersters van het hockeyteam en Yasemin Smit, de aanvoerster van de waterpolosters een lintje. Hun ploeggenoten kregen geen onderscheiding, omdat dat volgens de regels niet mogelijk is. Foto Roel Rozenburg
Koningin ontvangt medaillewinnaars DEN HAAG, 27 aug. De Nederlandse olympische kampioenen zijn vandaag in Den Haag koninklijk onderscheiden. Staatssecretaris van Sport, Jet Bussemaker, benoemde de gouden sporters tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Overigens kregen niet alle gouden medaillewinnaars een lintje. Anky van Grunsven was al onderscheiden in 2000 na haar olympische titel van Sydney en kon daarom niet nog een keer worden benoemd. Ook kregen alleen Minke Booij, de aanvoersters van het hockeyteam en Yasemin Smit, de aanvoerster van de waterpolosters een lintje. Hun ploeggenoten kregen geen onderscheiding, omdat dat volgens de regels niet mogelijk is. Foto Roel Rozenburg Rozenburg, Roel