Film van de dag

Cameron Diaz en Shirley MacLaine in de vaak geestige film van Curtis Hanson In Her Shoes. scene uit de film In Her Shoes (2005) Cameron Diaz Shirley MacLaine RTL Nederland, Foto: Deze foto is vrij van rechten voor publicatie bij redactionele artikelen. Naamsvermelding fotograaf verplicht: RTL

In Her Shoes. Gelukkig is een film altijd meer dan een verhaal, want de plot van In Her Shoes stelt weinig eisen aan het voorstellingsvermogen van de kijker. Twee zussen die niets met elkaar gemeen hebben behalve hun schoenmaat leren dat familiebanden uiteindelijk toch niet door te snijden zijn. Voeg daar nog wat melodramatische elementen aan toe, zoals dyslexie, de zelfmoord van hun moeder, een afschuwelijke stiefmoeder en een ‘vergeten’ oma, en je krijgt een idee wat voor soort route de film gaat nemen. Dat je uiteindelijk toch min of meer wordt verleid, komt door de uitstekende rollen van Toni Collette (zus Rose), Cameron Diaz (zus Maggie) en Shirley MacLaine (oma Ella). Ella woont in een rusthuis met haar bejaarde vrienden die de film voorzien van vaak zeer welkome, geestige comic relief. (Curtis Hanson, 2005, VS), RTL5, 20.30-23.05u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg