Felle protesten in Thailand

Duizenden aanhangers van een Thaise anti-regeringspartij hebben gisteren verschillende overheidsgebouwen in de hoofdstad bezet. De protesten van de PAD, een alliantie van vooral zakenlieden en Bangkokse middenklasse, begonnen bij zonsopgang toen een groep gemaskerde aanhangers de studio’s van de nationale televisiezender NBT bezette. In de loop van de dag nam het aantal betogers toe tot dertigduizend en werd het terrein rondom het kantoor van premier Samak Sundaravej overgenomen. Toen de avond viel maakten duizenden protestanten met kleedjes en picknickdiners zich daar klaar voor de nacht. De leider van de PAD zei het complex niet te willen verlaten tot de premier is vertrokken. Samak zelf gaf aan niet van plan te zijn om op te stappen. Verder zei de premier geen geweld te gaan gebruiken, maar gewoon te wachten tot de betogers honger krijgen en naar huis gaan. (BBC)