Arsenal-trainer Wenger ziet voorsprong als last

Arsenal-trainer Arsène Wenger heeft zijn spelers aan de vooravond van de Champions League-wedstrijd tegen FC Twente gewaarschuwd voor onderschatting. De Engelse voetbalclub verdedigt vanavond in Londen in de derde voorronde een 2-0-voorsprong tegen de Tukkers.

Normaal gesproken een prima uitgangspositie. „Maar het is niet altijd even makkelijk aan een wedstrijd te beginnen als je al 2-0 voor staat”, zei Wenger. „We hebben goed werk verricht bij Twente, maar de klus is nog niet geklaard. We moeten respect hebben voor Twente en de wedstrijd ingaan met de wil om te winnen.”

De Fransman verwees ook nog maar eens naar de 1-0 nederlaag tegen Fulham zaterdag. Hij was na afloop furieus op zijn spelers. In de Engelse media werd geroepen om versterking op het middenveld. De transfermarkt sluit maandag en de namen van Xabi Alonso (Liverpool) en Gareth Barry (Aston Villa) zijn al genoemd.

Wenger wil er niet op ingaan. „Ik vind dat we een sterk team hebben en ik geloof in de spelers die we al hebben. Eén voetballer maakt niet het verschil. Je moet als team karakter tonen.”

Tegen FC Twente kan Wenger in elk geval wel weer beschikken over Cesc Fabregas. De Spaanse middenvelder is hersteld van een hamstringblessure. Wenger wilde gisteren nog niet zeggen of hij Fabregas opstelt. Hij kan in elk geval niet beschikken over nieuwe aankoop Mikael Silvestre. De verdediger herstelt van een spierblessure. Ook centrale verdediger Philippe Senderos speelt waarschijnlijk niet mee. De Zwitser staat op het punt een contract bij AC Milan te tekenen.

FC Twente zal in elk geval spelen zonder Luke Wilkshire. De verdediger verruilt per direct de club uit Enschede voor Dinamo Moskou in Rusland. Twente mist tegen Arsenal net als in de thuiswedstrijd de geschorste Blaise N’Kufo en heeft mede door de blessure van zijn andere aanvaller Marko Arnautovic een probleem in de voorste linie. (ANP)