4 Spelen

Ajax is er klaar voor Foto WFA WFA10:EERSTE TRAINING AJAX:AMSTERDAM;14JUL2008- Eerste training van Ajax onder leiding van Marco van Basten. Op de foto het elftal van Ajax. WFA/mu/str. Michel Utrecht WFA WFA

Voetbal managementgames

www.nhdb.nl/coachvanhetjaar en profcoach.vi.nl

Komend weekeinde beginnen de eerste eredivisieduels. Dat betekent dat ook de managementgames weer starten, bijvoorbeeld op de sites van Voetbal International en Noordhollands Dagblad. Wat moet je doen: stel een team samen uit spelers van verschillende clubs. Iedere voetballer krijgt na elke competitieronde (straf)punten voor bijvoorbeeld een doelpunt, assist, gele kaart. Het is tijdrovend, en wie het serieus aanpakt is er het hele seizoen zoet mee, maar het maakt de competitie spannender. Voordeel van Profcoach (vi.nl) is de proefperiode. De telling gaat pas in na drie competitieronden. Uitdaging bij Coach van het Jaar (nhdb.nl) is het budget. Aan iedere voetballer hangt een prijskaartje, dus het komt ook aan op scoutingstalent: wie wordt de ontdekking van het seizoen? Inschrijven kan bij beide sites tot vrijdagmiddag. (HR)

Met bijdragen van Nicole Carlier, Carola Janssen, Titia Ketelaar en Hanneke Rietberg

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Verkeerd webadres

In Reden 4 om thuis te blijven: Spelen (woensdag 27 augustus, pagina 31) stond een verkeerd webadres voor ‘Coach van het jaar’ van Noordhollands Dagblad. Het juiste adres is nhd.nl/coachvanhetjaar. Het genoemde adres nhdb.nl is de site van de Nederlandse Bond van Hoender-, Dwerghoender, Sier- en Watervogelhouders.