Weinig zon

In de laatste week van de meteorologische zomer is de bewolking hardnekkig. Komend weekeinde breekt de zon echter vaker door en gaan de temperaturen op de valreep nog even naar zomerse waarden, veelal tussen 25 en maar liefst 30 graden.

Na opnieuw een zwoele nacht met minima rond 15 graden zijn er ook morgen weer veel wolken die de zon in de weg zitten. Soms valt er ook een beetje lichte regen of motregen.

In het zuidoosten van Brabant en in Limburg laat de zon zich wel af en toe zien. Daar wordt het een graad of 23, terwijl in het noorden de temperatuur blijft steken bij 18 tot 20 graden. Er waait een matige zuidwestelijke wind, kracht 3-4.

Ook donderdag blijven de wolken het weerbeeld domineren. De meeste kans op zon maakt opnieuw het zuiden van het land. Plaatselijk kan er weer een spat regen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het nagenoeg droog. De middagtemperaturen komen uit tussen 19 graden op de Wadden tot 21 in het zuiden.

Vrijdag begint ook nog met veel wolken, maar in de loop van de dag breekt de zon vanuit het westen wat vaker door. Meer zon krijgen we in het weekeinde.

Zaterdag draait de wind naar het zuidoosten en lopen de temperaturen op naar 21 tot plaatselijk 27 graden. Zondag wordt het nog warmer met 30 graden in het zuiden. Zondagmiddag bereiken wel een paar regen- en onweersbuien het zuidwesten van het land.