Televisie Voorkeur

De Britse documentaireserie over beruchte gelukte en mislukte moordaanslagen Infamous assassinations vertelt vanavond het verhaal over de moord in Mexico met een ijsbijl op de Russische revolutionair en politicus Leon Trotski (1879 - 21 augustus 1940) door een geheim agent van Stalin. België 2, 21.50-22.15u. Léon Trotski (1879-1940), homme politique russe. HRL-646164 ROGER VIOLLET

actualiteiten

EénVandaag. Reportage waarin wordt onderzocht hoe Wajongers aan het werk kunnen worden geholpen. Op dit moment krijgen 167.000 jongeren die gehandicapt of chronisch ziek zijn een uitkering. Zonder maatregelen groeit dat aantal naar schatting tot een half miljoen. De toestroom in de Wajong is in vier jaar tijd met 17% gestegen (CBS). Het kabinet wil dat meer Wajongers aan het werk gaan. Maar veel werkgevers zijn huiverig om hen in dienst te nemen. Verder aandacht voor de Amerikaanse Democratische conventie, meer speciaal de toespraak van Hillary Clinton. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Aandacht voor de toespraak van Hillary Clinton op de bijeenkomst van de Amerikaanse Democratische Partij. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/Den Haag Vandaag. Naast aandacht voor de Democratische conventie met verslaggever Willem Lust een debat over het bestaansrecht van de Commissie Gelijke Behandeling tussen de voorzitter van de commissie mr. L.J.L. (Laurien) Koster en de feministische sociologe Jolande Withuis. Ned.2, 22.15-22.45u.

praatprogramma

Soeterbeeck aan zee. Gespreksprogramma. Het kwaad kent vele gezichten, vindt schrijver Vonne van der Meer, en het begint altijd klein. In het Nederland van 2008 toont het kwaad zich als het angstig en verwijtend kijken naar moslims. Vonne van der Meer praat over goed en kwaad en de weldaad van aandacht. Presentatie: Wilfred Kemp. Ned.2, 17.10-17.35u.

Obama 0’8. Talkshow vanaf de Democratische Conventie in Denver, met het laatste nieuws, reportages, achtergronden en opvallende Amerikaanse televisiemomenten, gepresenteerd door Joost Karhof en Jörgen Rayman. Ned.3, 19.30-22.22u.

Knevel & Van den Brink. Met o.a. een debat tussen Rita Verdonk en Mohammed Enait. Ned.1, 23.10-0.00u.

documentaire

Der Fall: Die Frau ohne Gesicht. Documentaire over de meest gezochte vrouw van Duitsland, wier DNA-sporen in de afgelopen jaren op dertig plaatsen waar een misdrijf plaatsvond zijn aangetroffen. Niemand kent haar naam, leeftijd of gezicht. Zij was betrokken bij diefstal, inbraken, roofovervallen en moord. Waarom lukt het de (internationale) politiediensten het al vijftien jaar niet om haar op te sporen?ZDF, 21.00-21.45u.

Informatief

Food Lovers Guide To The Planet: Sweet tooth. Serie over bijzondere gerechten uit de hele wereld. Vandaag de zoete Marokkaanse theeceremonie en aandacht voor een ‘ingewikkelde’ Vietnamese lekkernij. National Geographic, 19.00-20.00u.

Tribe. Laatste deel van een negendelige Engelse reportageserie waarin avonturier en expeditie-expert Bruce Parry wekenlang leeft tussen de inheemse stammen in de meest afgelegen uithoeken van de wereld, met hun vaak extreme gebruiken en rituelen. Hij jaagt, kookt en eet als de stammen en stelt zijn grenzen voortdurend op de proef. Parry onderzoekt of de eeuwenoude gebruiken van de stammen worden bedreigd door westerse invloeden. Ned.3, 21.05-22.05u.

Vinger aan de pols. Op bezoek bij de vierenzeventigjarige wereldster Udo Jurgens, die als geen ander kans heeft gezien om zijn jeugdige vitaliteit te bewaren en doorgaat met zingen en optreden, nog steeds bewonderd door miljoenen fans. Wat is het geheim? Ned.1, 21.15-21.50u.

Medicine men go wild: The hot zone. Eerste aflevering van een driedelige reeks waarin twee Britse artsen naar verre regio's reizen om kennis te maken met plaatselijke geneeskunde. Canvas, 22.15-23.05u.

cultuur

The Edinburgh show. Hoogtepunten van het Edinburgh Festival and Fringe met speciale aandacht voor de actrice, komediante en presentatrice Joan Rivers en de choreograaf Matthew Bourne. BBC 2, 23.00-23.30u.

Simon Gray's smoking diaries. Programma met biografische inslag dat in 2004 werd gemaakt rond de publicatie van het memoireboek The smoking diaries van de onlangs overleden Britse internationaal bekende toneelschrijver Simon Gray. BBC 2, 0.20-1.10u.

muziek

Maestro: Choral. Muzikale afvalwedstrijd voor bekende amateurdirigenten. De kandidaten moeten deze keer het BBC Concert Orchestra én het BBC Symphony Chorus leiden. BBC 2, 22.00-23.00u.