Te menselijke Goden

Too Human

Too Human (Xbox 360)

De Canadese ontwikkelstudio Silicon Knights presenteert zich als een gilde dat op ambachtelijke wijze videogames smeedt. Vijf elementen zijn even belangrijk: de programmeercode, beeldende kunst, muziek, abstracte regels die zorgen voor de handeling van de speler, en de verhaallijn. In Too Human is de Noorse mythologie de inspiratiebron. De goden zijn kunstmatig gecreëerde mensen die oorlog voeren. De speler is Baldur, de zoon van Odin, die volgens de andere goden te weinig cybernetische implantaten heeft en dus ‘te menselijk’ is. Met zo’n indrukwekkend decor is het jammer dat de handeling bestaat uit zich herhalende gevechten. De mannen van Silicon Knights hebben het mis: hun vijf elementen zijn niet even belangrijk. Laten ze de volgende keer een verrassend spel bedenken en het daarna aankleden met geavanceerde technologie, fraaie beelden, meeslepende muziek.

Niels ‘t Hooft

    • Niels `t Hooft