Succesvolle rentree Davenport bij US Open

Lindsay Davenport heeft gisteren na twee maanden afwezigheid een succesvolle rentree gemaakt. De 32-jarige Amerikaanse tennisster bereikte de tweede ronde op de US Open door de Canadese Aleksandra Wozniak te verslaan met 6-4 en 6-2.

Davenport raakte eind juni geblesseerd aan haar knie tijdens het grandslamtoernooi van Wimbledon. Daardoor moest ze de Olympische Spelen aan zich voorbij laten gaan. De tennisster was weer net op tijd fit voor de US Open, het grandslamtoernooi dat ze in 1998 won.

Ook de als vijfde geplaatste Elena Dementjeva won in de eerste ronde. De Russische, winnares van olympisch goud in Peking, versloeg Akgoel Amanmoeradova uit Oezbekistan met 6-4 en 7-5. „Het was moeilijk voor me om niet aan de Spelen te denken”, zei Dementjeva. „Ik probeerde gisteravond op tijd te gaan slapen, maar het lukte niet. Ik wilde de sluitingsceremonie in Peking bekijken. In mijn gedachten ben ik nog steeds daar.”

„Als je in Rusland mensen vraagt wat een grandslamtoernooi is, blijven velen je het antwoord schuldig”, vervolgde Dementjeva. „Maar als je vraagt wat de Olympische Spelen zijn, kan iedereen je het antwoord geven. Het is het grootste toernooi ter wereld. Soms kan ik nog niet geloven dat ik goud gewonnen heb.”

Dementjeva’s landgenote Svetlana Koeznetsova bereikte de tweede ronde door Zhang Shuai met 6-4 en 6-2 te verslaan. Koeznetsova won de US Open in 2004. Vorig jaar verloor ze in de finale van Justine Henin.

De Spanjaard David Ferrer, als vierde geplaatst, versloeg de Argentijn Martin Vassallo Arguello in drie sets. Ook de Fransman Gael Monfils bereikte de tweede ronde.

De nummer één van de wereld Rafael Nadal kwam vannacht in actie tegen de Duitser Bjorn Phau. De Servische Jelena Jankovic, nummer twee bij de vrouwen, trof in de eerste ronde Amerikaanse Coco Vandeweghe. (ANP)

Kijk voor de uitslagen en de live scoreborden (vanaf 17.00 uur) op www.usopen.org