Rel in Rome na overval echtpaar

De roofoverval op een Nederlands echtpaar afgelopen weekeinde heeft in Italië tot een politieke rel geleid. Het echtpaar uit Waalre werd overvallen door twee Roemeense herders, met stokken afgetuigd en beroofd van 1.500 euro. De 52- jarige vrouw werd ook verkracht. Burgemeester Gianni Alemanno van Rome omschreef het gedrag van de Nederlanders in de Italiaanse pers als „illegaal”, omdat vrij kamperen niet is toegestaan. Het echtpaar kampeerde in het open veld aan de rand van Rome. Zij werden ’s nachts overvallen door dezelfde herders die hun de plek hadden gewezen. Na felle reacties van linkse politici over zijn uitspraken zei Alemanno dat hij niet de schuld legde bij het echtpaar maar toeristen wil waarschuwen. Hij beloofde de Nederlanders, die nog in het ziekenhuis verblijven, te zullen opzoeken. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Maroni zei gisteren uitzetting van de daders te zullen opdragen. (NRC, AFP, Reuters)