Overige films

Spartan (David Mamet, 2004, VS/Dui). Gewelddadige samenzweringsthriller. Geheimagent Val Kilmer onderzoekt de ontvoering van de dochter van een politicus en stuit op criminelen die meisjes aan rijke Arabieren verpatsen. Aanval op het politieke establishment omvat ook verwijzingen naar Mamets favoriete komedie-trillers The Lady Vanishes en Charade. RTL7, 20.30-22.30u.

The Last Boy Scout (Tony Scott, 1991, VS). Bruce Willis is geknipt voor rol van verlopen privé-detective in Los Angeles. In wat een buddy-actiekomedie wil zijn, stuit hij samen met ex-footballspeler Damon Wayans op corruptie en doodslag bij het major league football. Veronica, 22.15-0.15u.

The Ninth Gate (Roman Polanski, 1999, VS/Fra/Spa). Ruim dertig jaar na Rosemary’s Baby geeft Polanski de duivel weer een stem en betoont hij zich andermaal een meester in het oproepen van een onheilszwangere atmosfeer, in een minder overtuigende avonturenfilm. Johnny Depp zoekt een 17de-eeuws manuscript dat je in staat stelt het rijk van de duivel binnen te treden. RTL7, 22.30-1.00u.

What the Bleep Do We Know!? (William Arntz, 2004, VS). Onuitstaanbaar optimistisch mengsel van speelfilm, tekenfilm en documentaire lijkt eerst een poging om de quantummechanica aan gewone stervelingen uit te leggen, maar blijkt uiteindelijk spirituele praatjes aan de man te willen brengen. Ned.2, 23.35-1.30u.

The Greatest Game Ever Played (Bill Paxton, 2005, VS). Geprezen periodefilm over de authentieke zegetocht van de Amerikaanse arbeidersjongen Francis Ouimet tijdens de US Open van het golf anno 1913. Zijn levensverhaal wordt afgezet tegen dat van de Britse sterspeler Harry Vardon. BBC1, 0.05-2.00u.