op nrcnext.nl

In de weblogs

Race08

Correspondent Tom-Jan Meeus blogt over de Democratische conventie in Denver: „De campagne van McCain speelt met een nieuwe advertentie in op de spanningen tussen de Clintons en Obama. De advertentie voedt de teleurstelling van Clinton-supporters nu Obama niet Hillary maar Joe Biden als zijn running mate heeft genomen. Slim? Clinton distantieerde zich er meteen van – maar er blijven genoeg signalen over dat de woede over Hillary’s nederlaag nog lang niet over is. En iedereen kan zich bedenken wat de onderliggende boodschap is als Hillary nog steeds met het idee speelt over vier jaar weer naar het presidentschap te dingen: ze denkt nog steeds dat Obama dit najaar niet kan winnen.”

Bekijk het campagnefilmpje van McCain via nrcnext.nl/race08

Citylife in Afrika

Femke van Zeijl blogt voor de laatste keer vanuit Maputo in Mozambique. Voor haar boek over city life in Afrika zal ze in de herfst verhuizen naar de stad Goma in Congo. „Maputo is mijn favoriete stad op dit continent. Daarom voel ik me een beetje schuldig dat ik juist in deze stad het aspect van clandestiniteit naar voren breng. De reden daarvoor was vooral praktisch. In de Mozambikaanse hoofdstad dacht ik mijn weg in de onderwereld het snelst te kunnen vinden, en dat bleek te kloppen. Het laat de enorme aantrekkingskracht van de leukste stad van Afrika onbelicht. Misschien moet ik een extra hoofdstuk toevoegen aan mijn boek om Maputo recht te doen. Meteen een mooi excuus nog eens een tijd hier door te brengen. Want deze stad begin ik altijd al te missen nog vóórdat ik er vertrek.”

Lees meer op nrcnext.nl/citylifeafrika