Maliki: alle troepen VS in 2011 weg uit Irak

Bagdad. Volgens de Iraakse premier Maliki is een akkoord bereikt met de de VS over terugtrekking van de laatste Amerikaanse troepen uit Irak in 2011. Washington ontkent dat er een akkoord is, en spreekt enkel van een ontwerp. Vrijdag meldde een hoge Iraakse functionaris al dat er in het ontwerp is afgesproken dat de Amerikaanse troepen zich uiterlijk juni volgend jaar hebben teruggetrokken uit alle Iraakse steden. Vorige week meldden Iraakse en Amerikaanse bronnen dat overeengekomen was dat de meeste Amerikaanse troepen Irak in 2011 zal hebben verlaten, maar dat eenheden in het land zullen achterblijven om Iraakse veiligheidstroepen te trainen en adviseren. Maliki`s verklaring van gisteren duidt er mogelijk op dat hij hiermee niet tevreden is en volledige terugtrekking wil in 2011.