Het pronkstuk van Senaki

Het pronkstuk van Senaki Senaki. Het was het pronkstuk van Georgië, in zijn streven naar het NAVO-lidmaatschap: de nieuwe militaire basis in de westelijke stad Senaki, niet ver van de havenstad Poti. Totdat Georgië onlangs de opstandige regio Zuid-Ossetië aanviel. De Russen vielen op hun beurt Georgië binnen, bezetten het complex in Senaki en er klonken luide explosies. Na het vertrek van de Russen dit weekeinde wist een verslaggever van Reuters de militaire basis in Senaki gisteren te bereiken. Wat hij zag waren de geblakerde resten van meerdere T-72 tanks, pantservoertuigen en twee helikopters. Deuren en ramen waren ingeslagen, computers ontvreemd uit de trainingsruimte, de bedden in de barakken waren omver geworpen en de apparatuur uit de fitnesszaal was weg. Ergens in de verlaten vertrekken wandelde ook een verdwaald rund. De militaire basis was gebouwd om ook buitenlandse NAVO-militairen te kunnen huisvesten en bood oorspronkelijk plaats aan 3.000 man. „De schade is enorm”, zei de Georgische kolonel Gaioz Mosesjvili gisteren terwijl hij over de basis reed. ,,Maar we zullen alles herstellen.” Foto Reuters/ Umit Bektas A cow walks into one of the cluttered barracks evacuated by the Russian army at the Senaki Military Base, a Georgian military base occupied by Russian forces, in Senaki, Western Georgia, August 23, 2008. Georgian troops were back in control of the country's main East-West highway on Saturday after Russian forces pulled back, but Washington condemned the Kremlin for keeping a force in Georgia's heartland. Russia says it will permanently station what it calls peacekeeping troops deep inside Georgia -- a step it says is to prevent new bloodshed and which the United States has branded a violation of a ceasefire deal. REUTERS/Umit Bektas (GEORGIA)
Het pronkstuk van Senaki Senaki. Het was het pronkstuk van Georgië, in zijn streven naar het NAVO-lidmaatschap: de nieuwe militaire basis in de westelijke stad Senaki, niet ver van de havenstad Poti. Totdat Georgië onlangs de opstandige regio Zuid-Ossetië aanviel. De Russen vielen op hun beurt Georgië binnen, bezetten het complex in Senaki en er klonken luide explosies. Na het vertrek van de Russen dit weekeinde wist een verslaggever van Reuters de militaire basis in Senaki gisteren te bereiken. Wat hij zag waren de geblakerde resten van meerdere T-72 tanks, pantservoertuigen en twee helikopters. Deuren en ramen waren ingeslagen, computers ontvreemd uit de trainingsruimte, de bedden in de barakken waren omver geworpen en de apparatuur uit de fitnesszaal was weg. Ergens in de verlaten vertrekken wandelde ook een verdwaald rund. De militaire basis was gebouwd om ook buitenlandse NAVO-militairen te kunnen huisvesten en bood oorspronkelijk plaats aan 3.000 man. „De schade is enorm”, zei de Georgische kolonel Gaioz Mosesjvili gisteren terwijl hij over de basis reed. ,,Maar we zullen alles herstellen.” Foto Reuters/ Umit Bektas A cow walks into one of the cluttered barracks evacuated by the Russian army at the Senaki Military Base, a Georgian military base occupied by Russian forces, in Senaki, Western Georgia, August 23, 2008. Georgian troops were back in control of the country's main East-West highway on Saturday after Russian forces pulled back, but Washington condemned the Kremlin for keeping a force in Georgia's heartland. Russia says it will permanently station what it calls peacekeeping troops deep inside Georgia -- a step it says is to prevent new bloodshed and which the United States has branded a violation of a ceasefire deal. REUTERS/Umit Bektas (GEORGIA) REUTERS

Het was het pronkstuk van Georgië, in zijn streven naar het NAVO-lidmaatschap: de nieuwe militaire basis in de westelijke stad Senaki, niet ver van de havenstad Poti. Totdat Georgië onlangs de opstandige regio Zuid-Ossetië aanviel. De Russen vielen op hun beurt Georgië binnen, bezetten het complex in Senaki en er klonken luide explosies.

Na het vertrek van de Russen dit weekeinde wist een verslaggever van Reuters de militaire basis in Senaki gisteren te bereiken. Wat hij zag waren de geblakerde resten van meerdere T-72 tanks, pantservoertuigen en twee helikopters. Deuren en ramen waren ingeslagen, computers ontvreemd uit de trainingsruimte, de bedden in de barakken waren omver geworpen en de apparatuur uit de fitnesszaal was weg. Ergens in de verlaten vertrekken wandelde ook een verdwaald rund.

De militaire basis was gebouwd om ook buitenlandse NAVO-militairen te kunnen huisvesten en bood oorspronkelijk plaats aan 3.000 man. „De schade is enorm”, zei de Georgische kolonel Gaioz Mosesjvili gisteren terwijl hij over de basis reed. ,,Maar we zullen alles herstellen.”