Geen raadsenquête naar plan voor theater in Tilburg

Tilburg, 26 aug. De Tilburgse coalitiepartijen PvdA, VVD, SP en GroenLinks zien niks in een raadsenquête naar de besluitvorming over de plannen met het Midi Theater. Dat bleek gisteren tijdens een commissievergadering. De oppositiepartijen wilden het zware onderzoeksmiddel inzetten, omdat ze zich door het gemeentebestuur slecht geïnformeerd voelen. Het vorige college (CDA, PvdA en GroenLinks) viel over de ambitieuze plannen van acteur en ondernemer Arijan van Bavel, beter bekend als Adje uit de televisieshow van Paul de Leeuw. Van Bavel wil in de voormalige bioscoop een laagdrempelig variététheater beginnen. De gemeente koopt en verbouwt het theater voor 7,5 miljoen euro. Volgens de SP valt er niets te onderzoeken. Voor de VVD is een raadsenquête te duur en langdurig.