Film van de dag

Elizabeth Perkins en Tom Hanks in Big (Penny Marshall, 1988, VS). scene uit de film Big (1988) FOTO: Fox Tom Hanks RTL Nederland, Foto: Big Deze foto is vrij van rechten voor publicatie bij redactionele artikelen. Naamsvermelding fotograaf verplicht: Fox Fox

Big. Komiek Tom Hanks bestendigde in 1988 zijn pas ontstane populariteit met een hoofdrol in de komedie Big. Hanks speelt Josh, een ontwapenende 12-jarige die op een ochtend wakker wordt in het lichaam van een volwassen man en vervolgens een bliksemcarrière maakt op de computerafdeling van een speelgoedfabriek. Zijn onwetendheid wordt aangezien voor geniale eenvoud en zijn aanstekelijke enthousiasme ontdooit alle cynische volwassenen. Er ontstaan complicaties als zijn collega Susan verliefd op hem wordt. Als Josh de ochtend na zijn eerste keer het kantoor betreedt, tovert Hanks een brede, onbetaalbare glimlach op het gezicht van Josh. Maar voor komedies krijg je meestal geen Oscar; Hanks moest nog even wachten tot Forrest Gump de wereld veroverde, voordat hij dit beeldje in handen kreeg. (Penny Marshall, 1988, VS), RTL8, 20.30-22.25u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg