Drie doden op ring bij Amsterdam

Op de ringweg A10 rond Amsterdam zijn vanochtend bij twee ongelukken drie personen om het leven gekomen. Dit heeft de politie Amsterdam-Amstelland bekendgemaakt.

Het eerste ongeluk had rond kwart over vier plaats op de A10-Noord. Daarbij zijn twee personen overleden en drie personen zwaargewond geraakt. Later op de ochtend, rond een uur of negen, kwam een vrouw om het leven bij een ongeluk bij afslag Amstel.

Vanmorgen vroeg raakte een personenauto ter hoogte van de oprit S116 van de weg. Daarbij is de auto door het gras gereden en gaan rollen. Hierbij werden twee personen uit de auto geslingerd. De auto raakte vervolgens de linker vangrail van de oprit, vloog door de lucht en kwam op de rechter vangrail terecht. Tijdens die vlucht en vermoedelijke rol werden nog drie slachtoffers uit de auto geslingerd. Die drie vlogen over de geluidswal. Een van deze slachtoffers is daarbij overleden. Twee anderen lagen verderop half in de sloot. Vier slachtoffers zijn naar ziekenhuizen overgebracht. Een van hen is daar overleden.

Bij het andere ongeval op de A10 veroorzaakte een vrachtwagen een aanrijding met zes personenauto’s. De vrouw, een passagier van een van de auto’s, overleed ter plekke. Twee anderen raakten gewond.