Dopingonderzoek Vroemen pas in november klaar

CAPELLE AAN DEN IJSSEL. De Dopingautoriteit verwacht pas in november het onderzoek naar het mogelijk dopegebruik van steeplechaser Simon Vroemen vier jaar geleden in Gotenburg te hebben afgerond. Er is meer tijd nodig om betrokkenen (opnieuw) te horen, aangezien een aantal de afgelopen weken in Peking verbleef. Ook zijn nog niet alle opgevraagde documenten binnen. Vroemen bekende in juli in een kranteninterview dat hij op de EK atletiek in 2006 in Gotenburg zichzelf een infuus had toegediend. Omdat hij as daar ziek van geworden was, moest hij zich terugtrekken voor de EK-finale. Hij zei dat hij toen met toestemming van de atletiekunie naar buiten had gebracht dat hij een voedselvergiftiging had opgelopen. De Dopingautoriteit onderzoekt of destijds sprake is geweest van een of meer overtredingen van het dopingreglement en wat de rol van de Atletiekunie daarin is geweest.