Burgers gedood in kamp Darfur

Het regeringsleger heeft gisteren een van de grootste vluchtelingenkampen in Darfur aangevallen. Daarbij zijn volgens rebellenleiders en getuigen 27 mensen om het leven gekomen. Volgens een legerwoordvoerder gingen de militairen in het kamp op zoek naar wapens en werd er eerst op de militairen geschoten. Hij maakte melding van twaalf doden, onder wie vijf militairen. De Verenigde Naties hebben hun bezorgdheid over de situatie geuit, maar konden niet zeggen hoe groot het dodental is. In Kamp Kalma in het zuiden van Darfur wonen 90.000 vluchtelingen die door het conflict in Soedan ontheemd zijn geraakt. Tegen de Soedanese president is onlangs een aanklacht ingediend. De hoofdaanklager van het Internationale Strafhof wil hem vervolgen voor onder meer genocide. Een arrestatiebevel is nog niet uitgevaardigd. Sinds het conflict in Darfur zijn er meer dan 300.000 mensen omgekomen. (Reuters, AP)