4 plakken

Ductigami

Duct tape mode

www.ducttapefashion.com

In het beleid van NASA staat geschreven dat er aan boord van elke spaceshuttle een rol duct tape aanwezig moet zijn. De bekende grijze tape kan ingezet worden voor noodreparaties en wellicht ook om geflipte astronauten in bedwang te houden. Maar op aarde kun je er prima mee knutselen en dat doet Keith Drone. De Amerikaan maakt allerlei producten van de 48 mm brede tape, zoals petten, armbanden en portemonnees en hij verkoopt deze op zijn website. Voor veertien dollar heb je een kleine handtas. En niet alleen in de kleur grijs, want duct tape wordt in veel vrolijke kleuren gemaakt. Deze gekleurde rollen tape zijn ook via de site te bestellen, zodat je thuis zelf aan de slag kunt. Daar is eventueel het boek Ductigami bij te gebruiken, dat ook te koop is. Er staan handleidingen in voor bijvoorbeeld een kookschort of regenkleding voor je huisdier. (DV)

Met bijdragen van Nicole Carlier, Barbara Rijlaarsdam, David Vlietstra en Robbert Weij