3 terugtellen

Ruikt naar spruitjes...

Verbodlijst van het kabinet

www.schade-rapport.nl

Koopzondagen gaan aan banden, coffeeshops moesten weg bij scholen en er komt een verbod op de verkoop van Breezers in de supermarkt. De woorden ‘kleinburgerlijk’ en ‘spruitjeslucht’ vallen vaak in één zin met ‘Kabinet Balkenende IV’. Het kabinet zou de klok terugdraaien richting jaren 50. Schade-rapport.nl zet alle verboden, censuur gevallen en pogingen tot verbod van het kabinet op een rij. Ook berekent de site hoe ver we door alle verboden inmiddels in de tijd zijn teruggekeerd. De Rotterdamse oprichter en ICT’er Juriaan Lintelo bedacht het ‘terugdraaisysteem’ zelf. „Ik bereken het uit de losse pols. Bij een verbod tel ik 253 dagen terug, voor een poging tot verbod reken ik 60 dagen. Het leek me een leuke gimmick om aan de lijst met verboden toe te voegen.” Volgens schade-rapport.nl draaide Balkenende tot nu toe voor ons terug naar 10 april 1954. (NC)