2 spelen

Amy redt Blake Foto AP Amy Winehouse performs at the V Festival in Essex, England, Sunday, Aug. 17, 2008, after which, according to her father, Mitch Winehouse, she will play one more gig before taking an extended break from playing live after Sept. 6. (AP Photo/Joel Ryan) Associated Press

Online game

www.escapefromrehabgame.com

Ongegeneerde lol: help Amy Winehouse om haar man Blake uit de gevangenis te redden in dit online spel. Het flamboyante leven van de Britse zangeres is de inspiratie geweest. Rampspoed: Amy is dronken, stoned en de ontwenningskliniek waar ze in verblijft, ligt in puin. De animatieversie van Amy Winehouse – mager, grote haardos en voortdurend vloekend – zingt haar bekende tekst ‘They tried to make me go to rehab, but I said no, no, no’ en moet drie levels zien te overleven om haar man te redden. Onderweg moet je de vier superhelden van deze zomer (Hulk, Batman, Hellboy, Iron Man) verslaan door ze te meppen of door met diverse soorten drugs naar ze te gooien, waarvan de spuit (natuurlijk) het meest effectief is. Amy heeft drie levens en als je echt in de problemen komt, probeer dan de ‘special move’ (pijltje naar beneden). (RW)