Wethouder in Arnhem stapt op om museum

ENSCHEDE, 25 aug. Wethouder Sander van Bodegraven (PvdA) uit Arnhem heeft vanochtend zijn aftreden bekendgemaakt. Hij stapt op wegens forse kostenoverschrijdingen die zich hebben voorgedaan bij de verbouwing van het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem. De verbouwing kostte ruim negen miljoen euro in plaats van de begrote vijf miljoen euro. Op verzoek van het college van B en W van Arnhem is de overschrijding onderzocht door accountantsbureau PricewaterhouseCoopers. Het rapport is vorige week verschenen. Van Bodegraven (47) is zes jaar lang wethouder geweest. Hij had de portefeuille Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting. De ingrijpende verbouwing van het museum kwam vorig jaar oktober gereed. Pas in maart dit jaar werd duidelijk dat die fors duurder was dan gedacht.