Televisie Voorkeur

Louis Theroux’s African hunting holiday gaat over de merkwaardige wereld van de plezierjacht (game hunting). In de elitewereld van rijke Amerikaanse jagers wordt veel geld betaald om een elitair avontuur te beleven: de mogelijkheid om in Afrika te jagen. Leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, nijlpaarden en zelfs neushoorns worden voor de jacht gefokt en liggen voor het oprapen om te worden neergeschoten door mensen die daar genoeg geld voor over hebben. Ned.3, 20.30-21.35u.
Louis Theroux’s African hunting holiday gaat over de merkwaardige wereld van de plezierjacht (game hunting). In de elitewereld van rijke Amerikaanse jagers wordt veel geld betaald om een elitair avontuur te beleven: de mogelijkheid om in Afrika te jagen. Leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, nijlpaarden en zelfs neushoorns worden voor de jacht gefokt en liggen voor het oprapen om te worden neergeschoten door mensen die daar genoeg geld voor over hebben. Ned.3, 20.30-21.35u.

actualiteiten

EénVandaag. Gesprek met de Nederlandse dj Armin van Buuren, door de lezers van een Brits magazine uitgeroepen tot de beste dj van de wereld. Over zijn fascinaties, over ‘achterlijke regeltjes in Nederland’, de gevaren van te harde muziek en digitaal downloaden. Behalve dj is Van Buuren ook afgestudeerd jurist met de specialisatie auteursrechten. Verder aandacht voor de actie ‘Help de school verzuipt’ om geld vrij te maken voor een conciërge en een administratieve kracht voor elke basisschool. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Reconstructie van het ongeluk op de ‘Killer Mountain K2’ in Pakistan, begin augustus, waarbij de Nederlanders Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel aan de dood ontsnapten. Met niet eerder vertoonde beelden van de tocht naar de top. En de start van een nieuwe serie reportages over ouderenzorg: ‘Oud in Nieuwe Tijden’. Het beeld is dat de zorg voor ouderen in Nederland erg te wensen over laat. De serie laat zien wat er goed gaat en waar het beter kan. Maar ook over hoe we in Nederland met elkaar omgaan en dat we moeten inzien dat vergrijzing niet per se een groot probleem hoeft te zijn. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nova. Verslag van de Democratische conventie in Denver door Willem Lust. Ned.2, 22.15-22.55u.

praatprogramma

Obama ’08. Talkshow (de hele week) vanaf de Democratische Conventie waar Barack Obama deze week officieel zal worden gekozen als de Democratische presidentskandidaat. Met het laatste nieuws, reportages en achtergronden. Presentatie Joost Karhof. Met Jörgen Raymann als co-presentator en Prem Radhakishun als verslaggever. Ned.3, 19.30-21.20u.

Knevel & Van den Brink. Jort Kelder spreekt zich als gast uit over de plannen van Mark Rutte om zijn VVD voortaan als een groen-rechtse partij door het leven te laten gaan. Zijn de VVD’ers uit hun Hummers en PC-Hooftstraattractoren te krijgen? Verder aandacht voor de mensenrechtensituatie in China na de Olympische Spelen. Ned.1, 23.10-0.05u.

informatief

Food Lovers Guide To The Planet: Fancy Fast Food. In Vietnam worden subtiele en gevarieerde smaken vaak bereikt langs de meest eenvoudige weg. De ‘food lovers’ zijn in een dorp vol drijvende huizen in de baai van Ha Long, waar te zien is hoe Canh Chua Ca wordt gemaakt, een zoetzure vissoep. In de keuken van het Rex Hotel in Ho Chi Minhstad wordt ‘rijstpapier’ gemaakt voor de Vietnamese loempia.National Geographic, 19.00-20.00u.

documentaire

Dokument: Thin. Tweede deel van een documentaire over vrouwen met eetstoornissen in de VS. Regisseur Laura Greenfield volgde een jaar lang vier vrouwen tussen 18 en 30 jaar in de Renfres Kliniek in Florida. Ned.2, 22.55-23.55u.

Tegenlicht: De Chinezen komen. In 2004 maakte de VPRO’s Tegenlicht de documentaire De Chinezen komen, over de slagkracht van de Chinese economie. Een jaar later sprak programmamaker Olaf Oudheusden verder met dr. Axel Berkofsky, adviseur van zowel de EU als het bedrijfsleven, en verantwoordelijk voor de relaties tussen China en de EU. In deze uitzending ook een bezoek aan Prato, het eeuwenoude centrum van de Italiaanse mode- en textielindustrie. Hier wordt zichtbaar hoe de Italiaanse confectie-ateliers door de Chinese ondernemersgeest worden opgeslokt. De afgelopen tien jaar hebben Chinese ondernemers deze markt bijna helemaal in handen gekregen. Ned.2, 20.50-22.00u.

Hitlers berg. Documentaire van Michael Kloft over de Obersalzberg, Hitlers Beierse hoofdkwartier nabij Bergtesgaden. Meer dan duizend dagen van zijn heerschappij over nazi-Duitsland bracht Adolf Hitler door op de berg. Midden in dit idyllische berglandschap besliste Hitler over oorlog en vernietiging. Eind april 1945 legden bommenwerpers van de Royal Air Force het machtscentrum binnen enkele minuten in de as. Canvas, 22.10-23.00u.

amusement

Would I lie to you? Komische panelshow met voorzitter Angus Deayton (acteur en schrijver) en de teamcaptains Lee Mack en David Mitchell. Zij worden vergezeld door tv-persoonlijkheid Tara Palmer Tompkinson, de komieken Vic Reeves en Rhys Thomas en acteur en presentator Shane Ritchie. BBC 2, 1.05-1.35u.

drama

Shouf shouf de serie. Tweede reeks van deze comedyserie, die het televisievervolg was op de succesvolle film Shouf shouf Habibi uit 2004, over de 20-jarige Marokkaanse Nederlander Ap, die moet kiezen tussen ‘Nederland’ en zijn vader. Ned.3, 19.00-19.25u.