Stevige rocksongs in een gestroomlijnde stijl

cd pop The Girls. We Make Love Not Songs (PIAS) ***-- The Girls zijn zaterdag live te zien op Rupspop, Emmen; 8/9 Summer Square Festival, Hengelo; 20/9 TT Live, Assen.

cd pop

The Girls. We Make Love Not Songs

(PIAS)

De band The Girls bestaat uit mannen, en hun cd heet We Make Love Not Songs – maar het omgekeerde is ook waar. Na al die dubbele bodems is de muziek van deze band uit Meppel verrassend recht voor zijn raap. De vier muzikanten spelen stevige rocksongs in gestroomlijnde stijl. De manier waarop bijvoorbeeld All I want is you aftrapt met een virtuoze maar melodieuze gitaarsolo, en hoe daar de mooie en ruige stem van Robin Kemper bij invalt is verheffend.

Rockbands zijn er wel meer, en ook goede nummers zijn niet zeldzaam. Maar het mooie aan We Make Love Not Songs is het volle, lage geluid. Dat geeft de nummers een stoer effect. zonder dat de gitaren je om de oren blazen.

Een enkel nummer, zoals American girls, heeft te weinig eigen gezicht. Maar de geslaagde liedjes zijn in de meerderheid. Want bij The Girls staat muzikale kennis en ambacht in dienst van lustig voort-dravende rocksongs.

Hester Carvalho

The Girls zijn zaterdag live te zien op Rupspop, Emmen; 8/9 Summer Square Festival, Hengelo; 20/9 TT Live, Assen.

    • Hester Carvalho